Alle ogen zijn op Tjisse Steenstra (23) gericht, met de overgang naar het partuur van Gert-Anne van der Bos en Taeke Triemstra. Maar lastig vindt hij dit niet. Zijn sterke eigenschap is te kunnen presteren zonder druk.

Tjisse Steensta is op 23 juli 1993 geboren en is de zoon van Hinke Kuik en Sipke Steenstra. Het kaatstalent heeft hij niet van een vreemde, zijn vader was ook altijd opslager, een hele goede zelfs. Ook zitten er bekende kaatsers in de familie van zijn moeder. Tjisse heeft het tot zijn vijftiende niet makkelijk gehad,  werd op school buiten gesloten omdat hij anders was dan de rest. Hij was bang om alleen te zijn, maar dit heeft hij stapje voor stapje overwonnen.

Vanaf zijn vijftiende ging het een stuk beter. Hij kon genieten van zijn favoriete sport. Op zijn zeventiende kwam trainer Gerrit Okkinga in beeld. De PC-koning van 1963 en winnaar in 1970 zag een schoonheidsfoutje in de opslag van Tjisse. Hij kreeg de perfecte opslag te pakken. Dat bleef niet onopgemerkt, Chris Wassenaar belde hem want hij had hem zien spelen in Minnertsga. Van samen met Chris een wedstrijd kaatsen is niks gekomen maar in 2013 belde Cornelis Terpstra met de vraag om opslager te worden in zijn partuur samen met Jacob Wassenaar. Hij is de leermeester van Tjisse geworden en van hem heeft Tjisse het kaatsen geleerd.

‘Zenuwachtig’ komt niet in zijn woordenboek voor, wanneer hij zelf speelt heeft hij nergens last van. Een mooie eigenschap. Hij is dit jaar de opvolger van Daniël Iseger en zal dit jaar vaak in de schijnwerpers staan als achterinse en 2e opslager.