Vorig jaar was ik wel even kapot na de PC. We verloren van – op papier – mindere tegenstanders. Dit jaar was dat anders: Marten, Renze Pieter en Hans waren gewoon beter. Ze kaatsten fantastisch. Dan baal ik wel, maar kan ook vrede mee hebben. Daar ben ik vrij nuchter in.  

                                                                                                                                                        

Daarbij helpen alle reacties van mijn fans. Het is ongelooflijk hoe mensen met ons mee hebben geleefd en hoe graag ze mij mijn eerste PC zouden gunnen. Zo´n PC-voorzitter, Ids Hellinga, die beloofde dat hij net zo lang voorzitter van de PC blijft tot ik een keer de PC heb gewonnen. Of Rynk Bosma, die in het Friesch Dagblad schreef: “Dus PC winnen of niet, de 26-jarige Steenstra is nu al een kaatsgrootheid en dat zal zo blijven ook al wint hij die PC nooit.” 

Johann Mast schreef in de LC dat ik last had van faalangst. Eerlijk gezegd: ik weet het niet. Ik geloof het niet, maar wat het dan wel is? Taeke, Gert-Anne en ik zullen de komende tijd moeten uitzoeken wat er steeds misgaat. Praten met kenners.

Hoe dan ook, we moeten wel wat bijleren. Want aan het begin van dit seizoen zei ik dat ik in mijn droom leef, en dat is ook zo, maar op de PC wordt die droom steeds wel even wreed verstoord. Dat hoeft voor mij niet nog eens. Natuurlijk gaat het een keer lukken, ik blijf er voor gaan. Johann Mast ook. Hij besloot zijn column met: “Ik zeg nu: Tjisse, je ziet er zelf misschien geen brood meer in, maar ik denk dat je volgend jaar de hele bakkerij omslaat.” 

Ik wil iedereen – fans, sponsors, media – bedanken voor de support voor, tijdens en na de PC. 

Intussen hebben we de draad weer opgepakt. Winst in Witmarsum, 11 uit 20 inmiddels. Het wordt dus hoe dan ook weer een fantastisch seizoen. Ik zou het mooi vinden als ik het zou kunnen afsluiten met de eerste plaats in het Puntenklassement. Op dit moment lig ik vijf punten voor op Taeke.