Ik bedoel natuurlijk, Maarten van der Weijden, hij heeft het gehaald, de 11- stedenzwemtocht !!!

IMG_4566.JPG

Hij is mijn held, wat een baas, wat een mense-mens, geen woorden voor wat deze man heeft gepresteerd, wat hij heeft laten zien de afgelopen dagen met z’n crew, wat een prestatie, een diepe, hele diepe buiging voor deze man, sporter en respect, respect en nog eens respect. Geen woorden voor…..

En dat allemaal voor het goede doel, om anderen te helpen. Vorig jaar net niet gehaald maar wel geleerd om het nu anders te doen en met die wetenschap er weer voor gaan!

En wat heeft Friesland zich van zijn beste kant laten zien, ieder dorp en elke stad op z’n eigen manier. Wat een mensen, support, muziek, feestjes en files overal, bizar gewoon. 

Mijn gewonnen prijzengeld in Berlikum heb ik overgemaakt aan de ‘Maarten van der Weijden Foundation’ omdat ik ook graag mijn steentje bij wil dragen om verder onderzoek te doen naar deze ziekte.

Afgelopen februari heb ik Maarten ontmoet in de Harmonie toen hij daar zijn verhaal vertelde over zijn 11- stedentocht van vorig jaar, over zijn ziekte, de Olympische Spelen en nog veel meer.

Heel mooi, leerzaam, emotie en indrukwekkend,  dat was het allemaal.

Aan het eind van de avond ‘mocht’ ik met hem op de foto, met mijn held, heb een praatje met hem gemaakt, wat een baas!

Hij is bovenmenselijk…..tot slot nog eens een diepe buiging.

Afbeeldingsresultaat voor maarten van der weijden finish