Vorig jaar, dat weten jullie, won ik met Johan van der Meulen en Steven Koster voor Bitgum de Bondswedstrijd. Het was mijn belangrijkste overwinning in 2018. In de eerste plaats omdat je de Bond voor je dorp wint, dat is en blijft speciaal. Maar bovendien omdat ik – zoals ze dat dan noemen – in de voetsporen trad van mijn oeroerpake Minze de Vries, en oerpake Aart Kramer, die lang geleden voor Bitgum ook de Bond wonnen. Speciaal, en misschien wel uniek! En dan komt daar nog bij dat het liefst 72 jaar geleden was dat Bitgum zegevierde op het Sjûkelân!

Daar moest op gedronken worden en dat hebben we gedaan. We zijn gehuldigd in Cleyn Alserd in Engelum. Zo’n 100 mensen kwamen er op af. Namens de KNKB, OKK, de gemeente en dorpsbelang werden er veel waarderende woorden gesproken. Vrienden van Steven Koster zongen een lied. “Meester” Johannes Westra sprak ook en hij gaf me een heel speciaal cadeau: een kaatsbal van de PC van 1969. Die won hij met Johan van Seijst en Sikke Sikkema. “Meester” hoopt dat ik na de PC van 2019, dus precies een halve eeuw na zijn overwinning, ook met zo´n overwinningbal thuis kom. Sympathiek.

Al met al een prachtig avond gehad. Mooi om dat mee te maken met mijn familie. En daarna verhalen, verhalen en nog eens verhalen. Het werd laat, heel laat.